0
Friteret kuller med Za'atar-stegte pastinakker og kartofler. Dertil syrlig hvidkålssalat samt citron-persilleyoghurt

Friteret kuller med Za'atar-stegte pastinakker og kartofler. Dertil syrlig hvidkålssalat samt citron-persilleyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Za'atar bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie, før krydderiblandingen drysses over, eller i manakish za'atar.

Za'atar indeholder: Oregano, timian, basilikum, sar bønneurt, merian, citronskal, sesamfrø, sumak og havsalt.

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kog dem op i rigeligt godt saltet vand – lad dem koge 7-8 minutter.

2. Hæld vandet fra, og lad det dampe godt af. Vend sammen med god olivenolie. Krydr med salt og za'atar (gem lidt til fisken), og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 225 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs!

3. Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, fx på et mandolinjern. Hæld citronsaft i, og vend rundt sammen med lidt salt og sukker og et genrøst splash af din bedste olivenolie.

4. Del fisken i mindre stykker, så der er 2-3 pr. person.

5. Krydr fisken med lidt salt og peber, og vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i raspen.

6. Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

7. Pluk, skyl, og hak persille.

8. Rør græsk yoghurt med generøse mængder af din bedste olivenolie. Smør den fladt ud på en tallerken og drys med persille, lidt citronskal og det sidste za'atar.

Anretning: Som vist!

 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?