0
Friteret rødspætte med kokos dertil rosenkål & mild karrysauce

Friteret rødspætte med kokos dertil rosenkål & mild karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

rødt æbleskalotteløghvidløgfløde 38% (piskefløde)madras karry
1 min.
Karrysovs

Pil og finthak hvidløg og skalotteløg, og skær æblet i små tern.

Sautér løg, hvidløg og æble af i 20 g smør pr. pers., du laver mad til i en kasserolle, uden at det tager farve.

Rør med karryblandingen (gem lidt til senere) samt 1/2 spsk. hvedemel pr. pers. Tilsæt 1 dl vand pr. pers., du laver mad til, og kog igennem, mens du pisker.

Kom fløden på, og kog op. Justér evt. konsistensen med lidt vand, og smag til med salt, peber og lidt sukker.

rosenkål
10 min.
Rosenkål

Del rosenkål i halve. Skyl dem i koldt vand, og vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel. Fritér rosenkål i rigeligt, meget varm olie på en pande, til de er sprøde og gyldne.

Dryp de friterede rosenkål af på køkkenrulle, krydr med fint salt, og drys med lidt af det sidste karry.

rødspættefiletrasp
20 min.
Fisk

Skær fisken i passende portionsstykker, og krydr dem på begge sider med salt og peber.

Panér fisken ved at vende den, først i lidt hvedemel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mælk eller fløde) og til sidst i raspen, som er blandet med kokosmel.

Fritér fisken i neutral olie i en friture eller en gryde med rigeligt olie. Olien skal være ca. 180 grader varm (test med en tænd- eller tandstik, at olien bruser omkring den først). Fritér i alt 2-3 min., til fisken er gylden og sprød.

Kom fisken på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet, drys evt. lidt ekstra kokos over den stegte fisk, og servér ris ved siden af.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.