Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 1 cm over risen. Tilsæt lidt salt og få vandet op at koge med låg på. Skru helt ned for varmen og lad risene simre i 9 min., og lad dem hvile 5 min. under låg efterfølgende.
Pil og finthak hvidløg og skalotteløg, og skær æblet i små tern.
Sautér løg, hvidløg og æble af i 20 g smør pr. pers., du laver mad til i en kasserolle, uden at det tager farve.
Rør med karryblandingen (gem lidt til senere) samt 1/2 spsk. hvedemel pr. pers. Tilsæt 1 dl vand pr. pers., du laver mad til, og kog igennem, mens du pisker.
Kom fløden på, og kog op. Justér evt. konsistensen med lidt vand, og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Del rosenkål i halve. Skyl dem i koldt vand, og vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel. Fritér rosenkål i rigeligt, meget varm olie på en pande, til de er sprøde og gyldne.
Dryp de friterede rosenkål af på køkkenrulle, krydr med fint salt, og drys med lidt af det sidste karry.
Skær fisken i passende portionsstykker, og krydr dem på begge sider med salt og peber.
Panér fisken ved at vende den, først i lidt hvedemel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mælk eller fløde) og til sidst i raspen, som er blandet med kokosmel.
Fritér fisken i neutral olie i en friture eller en gryde med rigeligt olie. Olien skal være ca. 180 grader varm (test med en tænd- eller tandstik, at olien bruser omkring den først). Fritér i alt 2-3 min., til fisken er gylden og sprød.
Kom fisken på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.
Som vist på billedet, drys evt. lidt ekstra kokos over den stegte fisk, og servér ris ved siden af.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften