0
Friteret lyssej med stegte hvide asparges og brøndkarsesauce

Friteret lyssej med stegte hvide asparges og brøndkarsesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

  1. Start med skrabe og koge kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min.
  2. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og drys med lidt god salt oven på.
  3. Del fisken i mindre stykker, 2-3 pr. person.
  4. Kom fisken i en skål og drys med salt, peber, revet citronskal, lidt citronsaft og en smule sukker.
  5. Lad fisken trække mindst 5 minutter – gerne længere.
  6. Pil og snit skalotteløg og hvidløg fint (gem lidt til saucen).
  7. Sauter skalotteløg og hvidløg af i en lille klat smør i en gryde uden det tager farve – krydr med salt og peber.
  8. Kom fløden på og kog igennem.
  9. Skyl brøndkarsen og kom ca. halvdelen i en høj blender sammen med, flødeafkoget, det sidste rå hvidløg og en klump koldt smør – blend med brøndkarsen i 2 minutter til saucen er helt irgrøn og smuk. Kom saucen tilbage i gryden og smag den til med salt, peber samt lidt citronsaft. Kog den ikke op før lige før servering.
  10. Drys 2/3 af raspen over fisken og vend rundt.
  11. Fritér fisken i en lille friteause til den er sprød, gylden og lækker – det tager ca. 3-4 minutter.
  12. Alternativt kan fisken steges på en god varm pande i rigeligt neutral olie.
  13. Lad den stegte fisk dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
  14. Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Skræl aspargeserne fra hovedenden mod roden, og ret dem til med en kniv, så de er lige lange. Vend dem i lidt olivenolie, og drys med salt og peber.
  15. Steg asparges på en varm pande i halvt olie havlt smør til de er gyldne og møre – drys det sidste rasp på og krydr med salt og peber.
  16. Kog saucen op og server straks.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste brøndkarse.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?