0
Friteret mørksej med tabbouleh
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rør en tyk dej af ½ dl hvedemel pr. person, ½ tsk. bagepulver og 1 dl vand pr. person. Del fileterne i mindre stykker (ca. 6-8 cm lange) og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Steg dem på en medium varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 2 cm - men gerne 4 cm dybt - altså en "mini-friture"). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir og drysses med lidt fint salt.

Tabbouleh: Hæld bulguren i en skål og hæld kogende vand over til det står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 10 min. Hæld bulguren i en sigte så overskydende væde kan dryppe fra. Skær æbler og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløg fint. Skyl, tør og hak persillen og halvér tomaterne. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og citronsaft og smag det hele til med Tabboulehkrydderi* samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.

Anretning: Som vist på billedet - til sidst kan du hælde lidt ekstra jomfru olivenolie over retten.

*Tabboulehkrydderi: Rist 1 spsk. spidskommen og ½ spsk. korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter - bland med 1 spsk. sød paprika, salt og sort peber.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?