Fjern blade og fimrehår på majskolberne. Skær majskernerne fra, og kog dem i godt saltet vand i 2 min. NB. Du kan også koge de hele majskolber i 7-8 min., og først derefter skære kernerne fra.
Kom de kogte majskerner i en skål, og lad dem dampe lidt af.
Skyl forårsløg, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Pil og hak eller pres hvidløg gennem en presse.
Skær jalapeño chili i fine tern. Hvis du kan lide stærk mad, kan du vælge at beholde kerne og lameller i jalapeñoen.
Pluk koriander, og hak blade og stilke.
Kom mayonnaise i en skål, og smuldr osten deri. Vend de kogte majskerner, jalapeño chili, forårsløg, hvidløg og den hakkede koriander deri. Smag til med salt og peber.
Krydr fiskefileterne generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem derefter først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i pankorasp. Sørg for at presse raspen godt fast. Steg på en eller 2 pander i rigeligt fedstof - jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 1-2 min. på hver side. Lad fiskene dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Pande (kokkens anbefaling): Varm tortillaerne én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem lynhurtigt direkte på en rødglødende kogeplade. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillaerne lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.
Mikrobølgeovn: Den nemme og alternative måde at lune dine tortillas på, er at pakke dem ind i et godt fugtigt viskestykke og varme dem på fuld skrald i en mikrobølgeovn i et par minutter alt afhængig af ovnens watt og styrke.
Som vist på billedet.
Velbekomme.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()