0
Friteret rødspættefilet med dukkah-stegte grønne asparges. Dertil syrlig spidskålssalat samt citron-persille-yoghurt og stegte kartofler

Friteret rødspættefilet med dukkah-stegte grønne asparges. Dertil syrlig spidskålssalat samt citron-persille-yoghurt og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kog dem op i rigeligt godt saltet vand – lad dem koge 7-8 minutter. 
  2. Hæld vandet fra, og lad det dampe godt af. Vend sammen med god olivenolie. Krydr med salt og peber og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 225 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs! 
  3. Skær den nederste træede del af aspargesene og kasser denne del
  4. Skyl de ordnede asparges i koldt vand
  5. Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, fx på et mandolinjern. Hæld citronsaft i, og vend rundt sammen med lidt salt og sukker og et genrøst splash af din bedste olivenolie. 
  6. Del fisken i mindre stykker på langs, så der er bliver 2-3 stykker ud af hver filet.
  7. Krydr fisken med salt og peber, og vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i rasp. 
  8. Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt og ca. halvdelen af dukkah’en.
  9. Pluk, skyl, og hak persille.
  10. Rør græsk yoghurt med generøse mængder af din bedste olivenolie. Smør den fladt ud på en tallerken og drys med persille, lidt citronskal og lidt dukkah. 
  11. Steg asparges på en pande i lidt god olivenolie – når de er gyldne krydres de med lidt salt samt det sidste dukkah.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?