0

Friteret torsk med ostegratinerede kartofler og tomat/oliven/fetarelish

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Relish: Skær cherrytomaterne i fine små tern og hak rød- og hvidløg fint. Striml basilikumbladene, hak olivenerne og smuldr fetaen mellem fingrene. Hæld de flåede tomater i en skål og vend alle ovenstående ingredienser i sammen med vineddike, 4 spsk. jomfruolivenolie og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Lad relishen trække på køl i mindst 30 min. - men gerne et par timer.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kog dem i 7-8 min. i letsaltet vand til de er lige er møre. Hæld vandet fra (gem 1½ dl til saucen) og hæld kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt derefter først kogevandet lidt ad gangen og dernæst mælken under konstant piskning. Kog saucen op, tag gryden af varmen og rør den revne ost i. Fordel saucen over kartoflerne og gratiner dem i en 250 grader varm ovn i 8-10 min. (til overfladen er gylden).

Torsk: Dup fisken tør og skær den i 1 cm tykke skiver. Rør majsmelet med salt og peber, vend fiskestykkerne deri og lad dem hvile i 10 min. Varm godt med neutral olie op på en pande og fritér stykkerne gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, drys med lidt groft salt og server straks.

Server sammen med ristede grønne asparges og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?