0

Fugazza, Argentinsk løgpizza med striploinsteak & chimichurri

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Argentinsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød eller fisk i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri ved siden af. Fugazza - afledt af ordet "focaccia" - blev skabt af en genovesisk immigrant-bager i begyndelsen af sidste århundrede og består af en brødlignende bund og bjerge af løg og ost.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejzittauerløgoreganohvidløg
1 min.
Fugazza

Pil og skær alle løgene ud i så tynde strimler, du kan. Hak hvidløg fint. Brug gerne et mandolinjern. Kom løgene i en skål, og drys dem med fint salt, hakket oregano og hvidløg (brug det halve her). Knug saltet ind i løgene, og lad dem salte i 10 min. Rul imens pizzadejen ud til ca. en 1/2 cm tykkelse, og kom den på bageplader med bagepapir. Knug al væden ud af løgene med dine hænder. Fordel løgene på pizzaerne, og riv osten over. Dryp med god olivenolie, og bag brødene i en 225 grader forvarmet ovn, til de er gennembagte og gyldne. Drys med det sidste oregano, og dryp med god olivenolie. 

chimichurri krydderibredbladet persillehvidløg
10 min.
Chimichurri

Skyl og hak den bredbladede persille fint. Rør persille sammen med det sidste hakkede hvidløg, din bedste olivenolie (brug 1,5 spsk. pr. person) samt lidt af Chimichurri krydderiblandingen, til du opnår den ønskede smag og styrke. Juster gerne chimichurrien med lidt rød- eller hvidvinseddike, salt og peber.

Striploin steak, oksehvidløg
25 min.
Striploin

Steg kødet på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern) eller grill. Steg i en smule meget varm olie i et par min. på hver side. Kom lidt frisk smør på og krydr med det sidste af Chimichurri-krydderiet samt god flagesalt. Bøfferne steges indtil du har den rette og ønskede stegegrad. Lad bøffen trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 min.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server skyllet og plukket salat til sammen med det sidste chimichurri.

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?