Suppe: Skrub 6 gulerødder og riv dem groft. Hak løget fint og sauter begge dele i lidt olie. Rør karrypastaen (fx Korma karrypasta – eller du kan bruge almindelig madraskarry) i og ”rist” den i 30 sek. til den begynder at dufte. Tilsæt chiliflager, splitlinser og kokosmælk og kog op. Rør fonden i og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 15 min. ved lav varme til linserne er møre. Blend suppen helt glat med en stavblender og smag til. Rør risene i og lad suppen simre videre i ca. 10 min. til risene er møre.
Grøntsager: Rens 2 gulerødder og peberfrugten og skær dem i ensartede små tern. Nip bønnerne og skær dem i ½ cm smalle stykker med et lidt skråt snit. Dræn majsene godt og hak hvidløget helt fint. Varm lidt olie op på en pande og sauter gulerødderne i 1 min. Tilsæt resten af grøntsagerne og hvidløget, krydr med salt og peber og sauter videre i 3-4 min. til alt er mørt med et sprødt bid.
Fisk: Del fisken i 8 portioner, krydr med lidt salt og peber og steg dem let gyldne og møre i lidt olie på en pande.
Anretning: Anret suppen i dybe (varme) tallerkner, kom en stor skefuld grøntsager i midten og top med 2 stykker torsk. Drys med friskhakket koriander og server straks.
Server en sprød grøn salat og masser af lækkert naanbrød som tilbehør.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften