0

Fyldig tyrkisk linse/ærtesuppe med dukkahristet torsk og tahinyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Yoghurt: Rør yoghurt og tahin helt glat og smag til med citronsaft og salt. Stil yoghurten på køl indtil servering.

Suppe: Hak pillede løg og hvidløg helt fint. Varm lidt olie op i en mellemstor gryde og sauter løg og hvidløg klare og let gyldne. Tilsæt gurkemeje, spidskommen og chili og rist til det begynder at dufte (ca. 1 min.). Gå linser og flækærter efter for sten og skyl dem godt. Kom dem i gryden sammen med fonden, krydr med lidt salt og lad det simre i 15 min. Skold imens tomaterne og flå skindet af. Halver tomaterne, fjern indmad og skær resten i små tern. Pluk persillen og hak bladene fint. Kom pastaen i suppen og kog den med til både de og linser/ærter er møre. Smag suppen til, vend tomattern og persille i og server straks.

Fisk: Skær fisken i passende portionsstykker og dup dem tørre. Vend dem i et tyndt lag dukkah (kan købes hos etniske købmænd eller laves selv – se under opskriften) og lad dem hvile i 10 min. Varm lidt olie op på en pande og rist torskestykkerne møre og gyldne på begge sider.

Anret suppen i dybe tallerkner, læg et stykke fisk i midten og top med et par skefulde yoghurt. Server sammen med tyrkisk pidebrød og en salat af bagte rodfrugter, blodappelsin og feta.

Dukkah

50 g hasselnøddekerner, 1 spsk. hele korianderfrø, 1 spsk. hel spidskommen, 1 spsk. hele fennikelfrø, 1½ spsk. sesamfrø, ½ tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber.

Rist hasselnødderne på en tør pande til hinderne bliver mørke og krakelerer. Lad dem køle lidt af og gnid hinderne af. Rist dernæst alle de hele krydderier og sesamfrøene på panden under konstant omrøring til det begynder at dufte kraftigt og lad også dem køle af. Kom det hele i en foodprocessor sammen med salt og peber og kør til en finthakket, men løs, dukkah – det må ikke køre så længe at det bliver til en pasta.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?