0

Fyldte ovnbagte isingruller med smørdampet spinat og krydderurtesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Start med at lave fyldet: Fjern skallen og den sorte streng (tarmen) på jomfruhummerhalerne og skær kødet i små stykker. Riv skallen på både appelsin og citron og pres saften (i hver sin skål). Rist mandelflagerne gyldne i en 175 grader varm ovn – det tager ca. 5 min. - men hold øje med dem! Hak mandlerne og rør dem sammen med den revne appelsin-/citronskal, 1 spsk. appelsinsaft, æg, rasp, 2 spsk. finthakkede krydderurter (fx persille, timian, dild og purløg), jomfruhummerkødet samt salt og peber. Tilsæt mere appelsinsaft, hvis blandingen er for tør. Læg fileterne på række og fordel fyldet ovenpå. Smør det let ud og rul fileterne sammen. Læg rullerne i et ovnfast fad og hæld citronsaft, resten af appelsinsaften samt hvidvin henover. Bag dem i den 175 grader varme ovn i 12-15 min. (til de er netop møre).

Spinat: Skyl spinaten rigtigt godt og slyng den tør. Smelt 20 g smør i en gryde og damp spinaten mør heri. Krydr med salt og peber og smag til.

Sauce: Sigt væden fra fisken over i en gryde og hold fisken varm. Kog væden ned til en tredjedel. Pisk små klumper koldt smør i lidt ad gangen, rør resten af krydderurterne i og smag til med salt og peber.

Server sammen med små kogte kartofler, en god grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia