Fisk: Læg alle fileterne på et spækbræt og krydr dem med peber. Del parmaskinken på midten og læg en halv skive på hver filet. Fordel pestoen og halvdelen af parmesanen ovenpå og rul fisken sammen om fyldet. Stil dem på køl indtil brug.
Sauce: Hak løg og hvidløg og skær renset peberfrugt og bladselleri i små tern. Sauter først løgene let gyldne og klare i olivenolie. Kom resten af grøntsagerne ved og sauter yderligere 3 min. Hæld tomat og sherry på, kom laurbærbladet ved og krydr med salt og peber. Lad saucen simre ca. 5 min. til den er blevet let cremet.
Brødkrummer: Fjern skorpen fra brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med resten af parmesanen og hak det til fine ensartede krummer.
Samling: Bred saucen ud i bunden af et ildfast fad. Læg fiskerullerne pænt ned i og drys brødkrummerne henover. Dryp med lidt olivenolie og bag ved 200 grader i 12-15 min. til fisken er mør.
Server med råstegte kartofler, en sprød grøn salat og godt italiensk brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften