0

Fyldte sennepsgratinerede rødspætteruller med rosiner, spinat og mandelflager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak løgene helt fint og sauter dem i en skefuld smør på en pande til de er klare. Tilsæt mandelflagerne og rist til det hele er let gyldent. Skyl spinaten og slyng den tør. Kom spinat og rosiner på panden, krydr med salt og peber og sauter det til spinaten er faldet sammen og væden dampet væk. Læg fiskefileterne op på række og fordel spinatfyldet på dem. Saml fiskene om fyldet og læg rullerne i et passende størrelse ovnfast fad. Tilsæt hvidvin, dæk til med stanniol og bag 10 min. i en 200 grader varm ovn.

Smelt imens 3 spsk. smør i en lille kasserolle og rør melet i. Tag fadet ud af ovnen og tænd for grillen. Hæld væden fra fadet over i kasserollen og pisk glat. Tilsæt mælk lidt ad gangen (brug 3-4 dl) til saucen er jævn og cremet. Rør de 2 slags sennep i og smag til med salt og peber. Hæld saucen over fisken, drys med parmesanost og gratiner under ovngrillen ca. 5 min. til overfladen er gylden - husk at holde øje med det!

Server straks sammen med små nykogte kartofler, ristede rodfrugter og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.