0

Fyldte skærisingruller med spinat/æble/jordskokgratin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Selleri, Fløde, Skærising

Fremgangsmåde

Fyld: Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem helt fint. Skræl pastinakken og riv den fint. Smelt 2 spsk. smør og sauter først løgene klare deri. Tilsæt hvidløg og pastinak og sauter videre til pastinakkerne er bløde (ca. 5 min.). Rør 1¾ dl rasp i og tilsæt grøntsagsfonden til fyldet samler sig. Rør ½ tsk. paprika og finthakkede krydderurter i, smag til med salt og peber og lad fyldet køle af i 15 min.

Gratin: Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Skræl æblerne, befri dem for stilk og kernehus og skær resten i skiver. Skyl spinaten godt og slyng den helt tør. Vend det hele godt sammen med timian og maizena, salt og peber. Hæld det hele i et passende størrelse ovnfast fast og hæld fløden over. Bag gratinen i en 175 grader varm ovn i ca. 25 min. til jordskokkerne er knapt møre. Drys med den revne ost og bag i yderligere 15 min. til overfladen er gylden og grøntsagerne møre.

Ruller: Læg fileterne på en række og fordel fyldet på fileterne. Smør det ud på fileterne og rul dem sammen. Læg dem i et lille ovnfast fad og pensl rullerne med 1 spsk. smeltet smør. Drys med den resterende rasp og resten af paprikaen og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?