0
Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med kylling & hoisinsauce

Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med kylling & hoisinsauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Stil dem til side, og lad dem køle let af.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerhoisinsauce
5 min.
Kylling del 1

Vend kyllingestrimlerne med ca. 1/3 af hoisinsaucen, og lad dem trække i 5-10 minutter. Paner dem derefter i mel, æg og rasp.

koriandermynteagurk
15 min.
Kål & krydderurter

Soigner spidskålet, og snit det, så fint du kan.

Skær agurk i fin julienne (strimler), brug gerne et mandolinjern.

Pluk mynte, således at de mest træede stilke kasseres.

Skær den nederste 1/3 af korianderstilkene, og kasser disse.

Skyl alle ingredienser individuelt i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge.

Kom hver ting i individuelle skåle.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
25 min.
Kylling del 2

Friter kyllingestrimlerne i en lille friture, eller steg dem i rigeligt olie på en pande, til de er sprøde. Kom de sprøde kyllingestykker på fedtsugende papir. Drys med salt.

35 min.
Anretning

Kom rispapir på en tallerken, og sæt en stor skål med varmt vand foran dig (den skal være stor nok til, at du kan dyppe rispapiret deri).

Kom de sprøde kyllingestykker, kål, agurk & krydderurter samt resten af hoisinsaucen i skåle.

Dyp nu ét stykke rispapir i det varme vand. Kom det på en tallerken, og fordel lidt fyld i midten. Top med hoisinsauce.

Læg fyldet lige under midten af rispapiret uden at fylde helt ud til kanten. Fold nu siderne af rispapiret ca. 2 cm ind om fyldet, og fold så bunden ind over de overlappede sider. Nu skal der blot strammes op, ved at rulle den resterende del stramt op. Lav alle de ruller du kan - og lige inden servering, halverer du dem med en skarp kniv.

Server de kogte ris i små skåle - de skal ikke fyldes i rispapiret.

Alternativt kan du stille det hele på bordet og lade familien lave "saml selv" det er rigtigt hyggeligt!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?