0
Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med stegt mørksej & hoisinsauce

Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med stegt mørksej & hoisinsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ris
1 min.
Ris:
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Stil dem til side og lad dem køle let af.
mørksejfilet uden skind
5 min.
Fisk del 1:
  1. Skær fisken ud i små tern på ca 1x1 cm.
  2. Vend fiskestykkerne med ca. 1/3 af hoisinsaucen og lad det trække 5-10 minutter.
koriandermynte
10 min.
Kål & krydderurter:
  1. Soigner spidskålen og snit det så fint du magter.
  2. Skær agurk i fin julienne  - brug gerne et mandolinjern.
  3. Pluk mynte således at de mest træede stilke kasseres.
  4. Skær den nederste 1/3 af korianderstilkene og kasser disse.
  5. Skyl alle ingredienser individuelt i koldt vand og slyng dem tørre i en salatslynge.
  6. Kom hver ting i individuelle skåle.
mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk del 2:
  1. Dup fisken tør i køkkenrulle
  2. Vend fisken i lidt maizena, kartoffelmel eller almindeligt mel
  3. Friter fisken i en lille friture eller steg dem i rigeligt olie på en pande til de er sprøde.
  4. Kom de sprøde fisk på fedtsugende papir
  5. Drys med salt 
30 min.
Anretning:
  1. Kom rispapir på en tallerken og sæt en stor skål med varmt vand foran dig (den skal være stor nok til at du kan dyppe rispapiret deri!)
  2. Kom den stegte fisk, kål, agurk & krydderurter samt resten af hoisinsaucen i skåle
  3. Dyp nu ét stykke rispapir i det varme vand kom det på en tallerken, og fordel lidt fyld i midten - top med hoisin
  4. Læg det lige under midten af rispapiret uden at nå helt ud til kanten. Fold nu siderne ca. 2 cm ind om fyldet og fold så bunden ind over de overlappede sider. Nu skal der blot strammes op ved at rulle den resterende del stramt op. Lav alle de ruller du kan - og lige inden servering halverer du dem med en skarp kniv
  5. Server limebåde dertil samt kogte ris i små skåle - de skal ikke fyldes i rispapiret.

Alternativt kan du stille det hele på bordet og lade familien lave "saml selv" det er rigtigt hyggeligt! 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.