0
Kikærte-stegt lyssej med Gajjara Kosambari & mung daal

Kikærte-stegt lyssej med Gajjara Kosambari & mung daal

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka, men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mung daal / gule linser
1 min.
Linser:

Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i 6-8 min., til de netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte til senere. 

Gajjara Kosambari krydderimung daal / gule linserkokosmelgulerøddercitronmyntegrøn chili
2 min.
Gajjara Kosambari

Kasser kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Rist krydderierne af på en pande i lidt neutral olie. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt. Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, kokos, mynte og citronsaft, og smag til med salt og sukker. Lad salaten trække til senere. 

lyssejfilet uden skindkikærtemel
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i kikærtemel, dernæst i et sammepisket æg og så igen i kikærtemel. Steg fisken på en pande i neutral olie, til fisken er sprød, gylden og gennemstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. 

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?