0
Goan curry med mør grisenakke dertil harissategte gulerødder med sesam

Goan curry med mør grisenakke dertil harissategte gulerødder med sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

sesamfrø
2 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til de gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

Sous vide, mør grisenakkechapora Goan curry pastegræsk yoghurt, 10%flåede og hakkede tomater
15 min.
Goan curry med mør grisenakke:

Kom goan curry paste og flåede tomater i en gryde og kog igennem. Tilsæt kødet inkl. væden derfra samt yoghurt (gem en smule af yoghurten til pynt), og kog det hele igennem. Sæt låg på, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.

gulerødderharissa
20 min.
Gulerødder med harissa og sesam:

Skræl gulerødderne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver lidt på tværs. Rist gulerødderne i lidt neutral olie på en pande, til de begynder at mørne. Kom harissa på efter smag (pas på den er stærk) og krydr med salt, sukker og sort peber og vend med masser af ristede, knuste sesam.

30 min.
Anretning:

Riv det møre kød fra hinanden så det danner trevler med 2 gafler (a la pulled pork) og vend det forsigtigt rundt i sovsen. Anret i en skål og dryp den sidste yoghurt over retten. Server ris og gulerødder i skåle ved siden af.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?