Kog risene efter anvisning på posen.
Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til de gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.
Kom goan curry paste og flåede tomater i en gryde og kog igennem. Tilsæt kødet inkl. væden derfra samt yoghurt (gem en smule af yoghurten til pynt), og kog det hele igennem. Sæt låg på, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver lidt på tværs. Rist gulerødderne i lidt neutral olie på en pande, til de begynder at mørne. Kom harissa på efter smag (pas på den er stærk) og krydr med salt, sukker og sort peber og vend med masser af ristede, knuste sesam.
Riv det møre kød fra hinanden så det danner trevler med 2 gafler (a la pulled pork) og vend det forsigtigt rundt i sovsen. Anret i en skål og dryp den sidste yoghurt over retten. Server ris og gulerødder i skåle ved siden af.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()