0
Gazpacho med friteret rødspætte, bagt peber og tomatconfit

Gazpacho med friteret rødspætte, bagt peber og tomatconfit

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tomatconfit: Skær et kryds i toppen af 4 store modne stilktomater. Blancher dem i spilkogende vand til skindet løsnes (15-30 sek.) og læg dem straks i isvand. Tomatskrællen tages af og tomaterne deles i 4. Kernerne fjernes. Tomatkødet drysses med hakket timian, 2 fed hakket hvidløg, salt, peber og lidt sukker. Stænkes med olivenolie og bages i ovnen ved 80 grader i 2 timer. Tages ud af ovnen og afkøles.

Dej til fritering: 250 g hvedemel,,60 ml vand, 220 ml lun øl, 60 ml olivenolie, 2 æggeblommer og 4 æggehvider. Alt undtagen æggehvider piskes sammen og hviler i 1 time. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen - som nu er klar til brug.

Fisk: Skær fileterne i tynde strimler (ca. 1 cm brede) og krydr dem med salt og peber. Læg dem i køleskabet til de skal bruges. Lige før servering vendes de i hvedemel. Ryst det overskydende mel af og dyp derefter i øldejen - fritér dem i 200 grader varm olie. Dryp af på køkkenrulle.

Gazpacho: 3 løg, 3 røde peberfrugter og 3 hvidløg i skiver sauteres i lidt olie og må IKKE tage farve. Når tingene er let møre tages de af varmen og afkøles. Blendes sammen med 10 tomater, tomatpure, agurk, brød, 1 fed hvidløg, chili og basilikum. Smag til med sherryeddike, salt, peber og sukker. Sættes på køl.

Bagt peber: Bag 2 stk. røde peberfrugter i en 250 grader varm ovn i 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og dæk dem til med sølvpapir. Når pebrene er afkølet fjernes den sorte skræl og kernerne og kødet skæres ud i pæne stykker.

Anret som vist på billedet. Alle de udskårne grøntsager anrettes pænt i en tallerken som serveres ved siden af suppen i en lille skål. Pynt med agurk, friske sherrytomater, tomatconfit, bagt peber og basilikumblade. Dryp evt. lidt god olivenolie på suppen. Den kolde suppe hældes over når gæsterne sidder ved bord. De friterede fisk serveres også separat. Velbekomme og god sommer.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?