0
Glacerede kødboller med sriracha og sesam

Glacerede kødboller med sriracha og sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 min. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 min. til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 min. – slå dem løse med en gaffel.

Sesam: Kom sesamfrø i et ildfast fad og rist dem gyldne i en 180 grader varm ovn i 10-12 min. Tilsæt lidt salt og knus dem let, fx i en morter.

Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med hakket hvidløg (brug det halve her!). Soigner forårsløgene og snit halvdelen fint og kom det i farsen og rør godt sammen – smag på farsen og juster med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold, (et godt trick er at fugte hænderne med lidt vand imellem hver rulning – så klistrer de ikke så nemt fast på hænderne!) og kom dem i et smurt ildfast fad. Steg kødbollerne i en 225 grader forvarm ovn i ca. 6-8 min. til de netop er gennemstegt.

Glasering: Rist peanuts gyldne på en tør pande. Når de er gyldne tilsættes lidt olie og det sidste finthakket hvidløg. Rist til hvidløg netop begynder at blive gyldne. Kom de sidste forårsløg på sammen med fintsnittede rødløg og rist med det sidste minuts tid. Kom sriracha og tamari på panden og kog ind til ca. det halve. Kom halvdelen af de ristede knuste sesamfrø ved og tilsæt kødbollerne på panden. Lad dem glasere ind i et minuts tid.

Anretning: Som vist – drysset med plukket persille – de sidste sesam og server kogte basmatiris på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?