Start med at skylle palmekål, tomater og pil hvidløg.
Rib kålen af stilkene, og snit bladene fint.
Snit salviebladene fint.
Skær tomaterne i store tern.
Snit hvidløget fint.
Hak kapersene med en kniv.
Find en stor pande frem, der kan rumme hele retten.
Sæt den over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg palmekålen i 3-4 min., til den er faldet en smule sammen og er blevet mør. Tag den herefter af panden, og tilsæt lidt ny olie.
Steg gnocchierne i 3-4 min., til de har taget lidt farve og er blevet sprøde.
Tilsæt så en god skefuld smør pr. kuvert, og lad det bruse op og brune let. Kom hvidløg på panden, og sving det hele rundt. Kom kapers, salvie og de friske tomater på panden, og skru lidt ned.
Lad det hele småsimre et par minutter, og smag så til med salt og friskværnet peber.
Vend palmekål og resten af retten sammen, og kom godt med fintrevet citronskal over. Anret i en dyb tallerken, og riv osten fint over retten.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()