Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fold fileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et ildfast fad, og dryp dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag fiskene i ovnen i ca. 15 min.
Skyl og rib grønkålsbladene fra stilken, og snit bladene fint. Skyl og snit fennikel fint, og kom den op i en skål sammen med den snittede grønkål.
Riv citronen fint, og læg skrællen til side til senere.
Skær skalotteløget i super tynde skiver, og vend dem rundt i salaten sammen med godt med citronsaft, et par dråber olivenolie og et godt skud sort, friskkværnet peber.
Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gnocchi i ca. 5 min., til de har taget godt med farve og er sprøde i kanterne. Træk panden fra varmen, og tilsæt citronskræl, pesto og ca. 2 spsk. vand pr. kuvert. Slyng eller rør det hele rundt, så pestoen cremer gnocchierne. Smag til med lidt salt.
Anret gnocchi og fisk på en tallerken med salat på siden.
Velbekomme!
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften