0
Stegt kuller med gnocchi og rosenkål dertil mozzarella fra la Treccia

Stegt kuller med gnocchi og rosenkål dertil mozzarella fra la Treccia

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først. 

  1. Start med at pille de yderste 2-3 blade af rosenkålen og skær 2 mm af bunden. Del herefter rosenkålene i kvarte og gem dem til senere.
  2. Steg rosenkål på en pande i god olivenolie til de begynder at blive gyldne og karamelliserede. 
  3. Pil, og hak hvidløget fint.
  4. Pil og fintsnit rødløg 
  5. Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter. 
  6. Kom rødløg ved og rist med i 1 minut
  7. Krydr med salt og peber. 
  8. Sæt rosenkål til side og hold dem lune
  9. Kom de rå ukogte gnocchi på en panden hvor du stegte rosenkål, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  10. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med plukkede og grofthakkede basilikumblade. (gem lidt til senere)
  11. Smag til med salt og peber
  12. Fisken deles evt. i mindre stykker og krydres med salt og peber. 
  13. Vend fisken i lidt groft rugmel og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie. 
  14. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., indtil den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.
  15. Top hvert stykke fisk med en pæn skive mozzarella og drys med lidt salt, sort peber, olivenolie og et par blade basilikum.
Anretning:

Som vist.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

For de fleste danskere betyder Caprese en ret bestående af mozzarella med tomat og basilikum. Det kan det også være, men vi har valgt at kalde vor traditionelle mozzarella sådan. Det gør vi, fordi man kan lave mozzarella på to måder, den hurtige eller den langsomme. En almindelig mozzarella er lavet på den hurtige måde, mens vor Caprese – den oprigtige mozzarella – er lavet med mælkesyrebakterier, mere langsom fremstillingsproces, fordi ostemassen skal gennemgå en fermenteringsproces. Caprese har meget mere karakter end den almindelige mozzarella og en dejlig syrlig smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?