Jeg elsker, hvordan sprødstegte gnocchi giver bid og en skøn, næsten nøddeagtig smag.
Sammen med karamelliserede løg, spinat, salatost og dild bliver det en rig og kompleks ret med både friskhed og umami.
Ca. 30 minutter i alt
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Fremgangsmåde
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl spinat, citron og dild.
Klargør grøntsagerne
Skær forårsløg i tynde skiver, og gem det grønne til pynt.
Hak hvidløg og dild groft.
Riv citronskal, og pres citronsaft.
Smuldr salatost og riv parmesan.
Steg gnocchi sprøde
Varm en stor pande op ved middel-høj varme, og tilsæt halvdelen af smørret.
Steg gnocchi i ét lag i 8–10 min., til de er gyldne og sprøde over det hele. Vend dem jævnligt, og krydr med lidt salt. Læg til side.
Karamelliser forårsløgene
Smelt resten af smørret på panden ved middel varme.
Steg forårsløg og hvidløg i ca. 5 min., til de er bløde og let karamelliserede.
Tilsæt spinat
Kom spinaten på panden sammen med halvdelen af saltet.
Steg i ca. 5 min., til spinaten er faldet sammen, og smag til med salt og peber.
Saml retten
Vend de sprødstegte gnocchi i spinatblandingen.
Tilsæt citronskal, citronsaft, salatost (gem lidt til senere), revet parmesan og dild (gem lidt til pynt).
Varm det hele godt igennem, og smag til med peber og evt. mere citronsaft.
Fordel gnocchi-blandingen på varme tallerkener.
Drys med resten af salatosten, det grønne fra forårsløgene og dild.
Servér straks.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften