0
Gnocchi med bagte tomater, bønner og salsa verde
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne bønnertomater
1 min.
Bønner og tomater

Start med at sætte en stor gryde med letsaltet vand over, som hvis du skulle koge pasta. Tænd ovnen på 200 grader varmluft med grill funktionen tændt.

Nip stilken af bønnerne og læg bønnerne til side til senere.

Skær tomaterne i kvarte og krydr med lidt salt, sort peber og olivenolie. Bag på en bageplade ca. 25 minutter til de har taget godt med farve. 

citronmandlerdijon senneprucolabasilikumkrystal karl
5 min.
Salsa

Riv citronen fint, og gem skallen til senere.

Blend en salsa af basilikum, rucola, ost, mandler, sennep, rigeligt god olivenolie og saft fra citronen, med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Gem en lille smule ost og lidt basilikumblade til anretning.

gnocchicitrongrønne bønner
15 min.
Gnocchi

Når vandet koger, blancherer du først bønnerne min. 5-7 minutter, og kommer dem derefter over i iskoldt vand for at stoppe kogningen. 

Bring vandet i kog igen, og tilsæt gnocchi til gryden. Når de kommer op til overfladen efter 2-3 minutter, er de færdige. 

Sigt vandet fra, men behold ca. 1 dl af kogevandet. Varm en stor pande op med et godt skud olivenolie på. Tilsæt tomaterne, og lad dem stege et par minutter. Tilsæt herefter gnocchi, og vend det hele rundt. Tilsæt til sidst kogevandet, citronskallen og salsaen, og sving det hele rundt, til det er godt blandet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

25 min.
Anretning

Skær bønnerne i mundrette bidder. Anret gnocchi med salsa i en dyb tallerken med bønner og det resterende ost og basilikum henover.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?