0
Gnocchi med tomater, bønner og persillepesto
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne bønnersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
1 min.
Bønner

Start med at sætte en stor gryde med letsaltet vand over, som hvis du skulle koge pasta. 

Nip stilken af bønnerne, halver tomaterne, og læg dem til side til senere hver for sig.

bredbladet persillepecorino romanocitronmandler2
5 min.
Pesto

Riv citronen fint, og gem skallen til senere.

Lav en pesto af persillen (både stilke og blade), osten, mandlerne, rigeligt god olivenolie og saft fra citronen. Smag peatoen til med salt og friskkværnet peber.

Gem en lille smule ost og lidt persilleblade til anretning.

gnocchicitronsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailgrønne bønner
15 min.
Gnocchi

Når vandet koger, blancherer du først bønnerne min. 5-7 minutter, og kommer dem derefter over i iskoldt vand for at stoppe kogningen. 

Bring vandet i kog igen, og tilsæt gnocchi til gryden. Når de kommer op til overfladen efter 2-3 minutter, er de færdige. 

Sigt vandet fra, men behold ca. 1 dl af kogevandet. Varm en stor pande op med et godt skud olivenolie på. Tilsæt tomaterne, og lad dem stege et par minutter. Tilsæt herefter gnocchi, og vend det hele rundt. Tilsæt til sidst kogevandet, citronskallen og pestoen, og sving det hele rundt, til det er godt blandet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

25 min.
Anretning

Skær bønnerne i mundrette bidder. Anret gnocchi med pesto i en dyb tallerken med bønner og det resterende ost og persille henover. 

Velbekomme!

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?