0
Goan curry med bagt kuller, broccoli og røde linser

Goan curry med bagt kuller, broccoli og røde linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i mindre stykker (3-4 stk. pr. mand), og drys stykkerne med lidt salt. Vend rundt, og lad dem trække 5-10 minutter.

Broccoli: Del i små buketter, skræl stokken, kasser den nederste del og skær resten af stokken i strimler. Skyl buketter og strimler i koldt vand.

Goan curry sauce med linser: Kom linserne i en sigte, og skyl dem godt igennem med koldt vand i 5 minutter. Kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 5-6 minutter. Husk at skumme af, mens du koger. Dræn vandet fra i en sigte, og skyl de kogte linser med lidt koldt vand. Sauter fintsnittede rødløg og hakket hvidløg af i lidt neutral olie i en gryde. Tilsæt karrypastaen, og rist igennem et minuts tid. Pas på den er stærk! Start med lidt, og juster evt. med lidt mere. Tilsæt de flåede hakkede tomater og samme mængde vand, og kog det hele igennem. Smag til med salt og 2 spsk. sukker pr. dåse tomat. Tilsæt de kogte afdryppede linser, og lad retten simre i 10-12 minutter. Kom nu broccolibuketter og - strimler af stokken i, og giv retten et opkog. Smag igen saucen til med salt, peber og lidt sukker.

Afslut retten: Kom de letsaltede fiskestykker i gryden med saucen, og vend forsigtigt rundt. Sæt låg på. Lad retten simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad den hvile 2-3 minutter, inden den serveres.

Anretning: Top retten med limebåde, plukket koriander og et par klatter yoghurt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?