0
Goan curry med stegt laks, nye porrer og røde linser

Goan curry med stegt laks, nye porrer og røde linser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

porrer
Porrer del 1:

Fjern toppen på porrerne helt ned til den lysegrønne/hvide del, og skyl porrerne grundigt for jord. Flæk porrerne på langs, og skær dem ud i store stykker på 3-4 cm. Skyl igen i koldt vand.

skalotteløgrøde linserchapora Goan curry pastehvidløg
Goan curry med linser:

Kom linserne i en sigte, og lad dem skylle godt igennem med koldt vand i 5 minutter. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 minutter – husk at skumme af mens du koger. Dræn vandet fra i en sigte, og skyl de kogte linser med lidt koldt vand. Sauter snittede løg og hakket hvidløg af i lidt neutral olie i en gryde. Tilsæt karrypastaen (pas på den er hot så start med halvdelen) og rist igennem et minuts tid. Tilsæt de flåede hakkede tomater og samme mængde vand, og kog det igennem. Smag til med salt og 2 spsk sukker pr. dåse tomat. Tilsæt de kogte afdryppede linser, og lad det simre 10 minutter. Smag igen saucen til med salt og sukker samt det sidste lime.

Laks:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden (se video ovenover) i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for meget. Vær ikke bange for at servere laksen med et let "rødt" og saftigt indre.

porrer
Porrer del 2:

Steg porrerne på en pande i halvt smør halvt olivenolie - krydr med salt og peber.

koriander
Anretning:

Som vist, server med lime og drysset med plukket og skyllet koriander. Server yoghurt i en skål på siden og top retten med et par klatter ved bordet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?