Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og overhæld med lidt koldt vand. Kom de kogte nudler i en skål, og vend dem med sesamolie.
Rist sesamfrø gyldne på en tør pande. Knus dem let med lidt salt.
Fjern de yderste blade på napakålen, og kassér dem. Skær kålen i mundrette stykker.
Skræl og skær gulerødderne i julienne (meget tyndt).
Kom kål og gulerødder i en skål, og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt. Sørg for at få det masseret godt ind.
Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 min., gerne længere.
Pil løg og hvidløg, og riv begge dele på den fine side af et rivejern eller blend dem sammen til en lind ”grød”.
Hæld den salte saft, der er trukket ud af kål og gulerødder, fra.
Vend kål og gulerødder med kimchikrydderi (pas på, det er stærk), halvdelen af fiskesaucen, samt ”grøden” af løg og hvidløg.
Lad kimchien trække, indtil den skal spises.
Soignér forårsløg, og snit dem så fint, du kan. Kom dem i lidt koldt vand, til de skal bruges.
Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber og lidt gochugaru chili (pas på, det er stærk).
Form kødet til små kødboller. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen.
Skru lidt ned for blusset, og kom 1/2 spsk. sukker pr. pers. på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.
Når sukkeret er lysebrunt, kommes det sidste fiskesauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretningen) og lidt gochugaru chili.
Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup.
Som vist på billedet.
Vend nudler og kødboller sammen, og drys med forårsløg og det sidste sesam. Servér kimchi dertil.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften