0
Gochugarustegte Koreanske kødboller med sesam og boghvedenudler

Gochugarustegte Koreanske kødboller med sesam og boghvedenudler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Koreansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

nudler, boghvederistet sesamolie
1 min.
Nudler

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og overhæld med lidt koldt vand. Kom de kogte nudler i en skål, og vend dem med sesamolie. 

sesamfrø
2 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande. Knus dem let med lidt salt.

kimchi krydderiblandingnapa kål (kinakål)gulerødderzittauerløghvidløg
5 min.
Lyn-kimchi

Fjern de yderste blade på napakålen, og kassér dem. Skær kålen i mundrette stykker.

Skræl og skær gulerødderne i julienne (meget tyndt).

Kom kål og gulerødder i en skål, og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt. Sørg for at få det masseret godt ind.

Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 min., gerne længere.

Pil løg og hvidløg, og riv begge dele på den fine side af et rivejern eller blend dem sammen til en lind ”grød”.

Hæld den salte saft, der er trukket ud af kål og gulerødder, fra.

Vend kål og gulerødder med kimchikrydderi (pas på, det er stærk), halvdelen af fiskesaucen, samt ”grøden” af løg og hvidløg.

Lad kimchien trække, indtil den skal spises.

forårsløg
20 min.
Forårsløg

Soignér forårsløg, og snit dem så fint, du kan. Kom dem i lidt koldt vand, til de skal bruges.

sesamfrøHakket grisekødnam pla (fiskesauce)koreansk gochugaru chili
25 min.
Kødboller

Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber og lidt gochugaru chili (pas på, det er stærk).

Form kødet til små kødboller. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen. 

Skru lidt ned for blusset, og kom 1/2 spsk. sukker pr. pers. på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.

Når sukkeret er lysebrunt, kommes det sidste fiskesauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretningen) og lidt gochugaru chili.

Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Vend nudler og kødboller sammen, og drys med forårsløg og det sidste sesam. Servér kimchi dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.