0
Gochugarustegte Koreanske kødboller med sesam, kimchi og boghvedenudler

Gochugarustegte Koreanske kødboller med sesam, kimchi og boghvedenudler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nudler, boghvederistet sesamolie
1 min.
Nudler

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og overhæld med lidt koldt vand. Kom de kogte nudler i en skål, og vend dem med sesamolie. 

sesamfrø
2 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande. Knus dem let i en morter med lidt salt.

kimchi krydderiblandingnapa kål (kinakål)gulerødderzittauerløghvidløg
5 min.
Lyn-kimchi

Fjern de yderste blade på napakålen, og kasser dem. Skær kålen i mundrette stykker.

Skræl og skær gulerødderne i julienne. Evt. på et mandolinjern.

Kom kål og gulerødder i en skål, og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt. Sørg for at få det masseret godt ind.

Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 min., gerne længere.

Pil løg og hvidløg, og riv begge dele på den fine side af et rivejern eller blend dem sammen til en lind ”grød”.

Hæld den salte saft, der er trukket ud af kål og gulerødder, fra.

Vend kål og gulerødder med kimchikrydderi (pas på, det er stærk), halvdelen af fiskesaucen, samt ”grøden” af løg og hvidløg.

Lad kimchien trække, indtil den skal spises.

forårsløg
20 min.
Forårsløg

Soigner forårsløg, og snit dem så fint, du kan. Kom dem i lidt koldt vand, til de skal bruges.

sesamfrøhakket grisekød 6-9%nam pla (fiskesauce)koreansk gochugaru chili
25 min.
Kødboller

Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber og gochugaru chili. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen. Skru lidt ned for blusset, og kom 1/2 spsk. (rør)sukker pr. person på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.

Når sukkeret er lysebrunt, kommes det sidste fishsauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretningen) og lidt gochugaru chili.

Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Vend nudler og kødboller sammen, og drys med det sidste sesam og med forårsløg. Server kimchi dertil. 

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?