0

Gorgonzolagratineret rødtunge med krydderurter, bagte aspargesruller og citronkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, del dem på midten og vend med olivenolie, revet skal og saft fra citronen, salt og peber. Bag kartoflerne ved 210°C til de er gyldne og møre, 20-30 min.

Asparges: Bræk den træede ende af aspargeserne, skyl og del dem i 8 bunker. Vikl en skive skinke om hvert bundt og læg dem på en bageplade med samlingen nedad. Dryp med lidt olie, krydr med salt og peber og bag dem møre og gyldne ved 210°C i 12-15 min.

Fisk: Pluk krydderurterne og hak dem groft. Dup fiskefileterne tørre og læg dem op på række. Fordel krydderurterne ovenpå, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ildfast fad og læg en skive gorgonzola ovenpå hver rulle. Bag dem møre ved 210°C i 12-15 min. – grill dem gerne de sidste par minutter, så overfladen bliver gylden.

Server straks med tomatsalat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia