0
Goujons af mørksej med stegt romaine, parmesancreme og oliven

Goujons af mørksej med stegt romaine, parmesancreme og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

  1. Skræl, skrub eller skyl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand
  2. Riv alt parmesanen fint
  3. Rør cremefraiche med halvdelen af den revede parmesan og smag til med lidt citronsaft samt lidt af den gule skal. Smag til med salt og peber og sæt til side
  4. Kom oliven i en sigte og lad dem dryppe af
  5. Skær fisken i ca. 1 cm brede strimler og krydr med lidt salt.
  6. Bland rasp sammen med halvdelen af det sidste parmesan, sød paprika og lidt fint salt.
  7. Vend fisken i mel, dernæst i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i raspblandingen.
  8. Del salaten på midten og steg dem på skærefladen på en hed pande i lidt god olivenolie til de er gyldne – vend dem og krydr med lidt salt og peber på stegefladen. Pres det sidste citronsaft over.
  9. Fritér fisken i olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
  10. Alternativt kan fisken steges sprøde på en pande i lidt olie/smør i ca. 2-3 minutter på hver side.
Anretning

Som vist på billedet – drys med drænede oliven og evt. mere parmesan.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?