0
Goujons af skærising stegt med chiafrø, dertil grønkål, løg og granatæble

Goujons af skærising stegt med chiafrø, dertil grønkål, løg og granatæble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

små kartofler
Kartofler:

Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt, og kog dem i godt saltet vand i 15-18 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys evt. med lidt godt salt oven på.

grønkål
Grønkål:

Pluk bladene af kålen, og skyl dem grundigt i 2 hold koldt vand. Dræn i en salatslynge. Skræl, og snit løg fint. Pil, og finthak hvidløg. Rist hvidløg på en pande i medium varm olivenolie, til det begynder at blive gyldent og sprødt uden at branke. Tilsæt de fintsnittede løg og en klump frisk smør. Sauter løgene, til de også begynder at tage farve uden at branke. Drys med salt, tilsæt det ordnede grønkål og sauter igennem i 2-3 minutter. Smag til med salt og masser af sort peber.

hasselnøddekerner
Hasselnødder:

Hak hasselnødderne groft.

granatæble
Granatæbler:

Granatæblet rulles med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål. (Pas på saftstænk på tøjet – det farver og er svært at få af!)

skærisingfilet uden skindchiafrørasp
Fisk:

Skær hver filet på den lange led i ca. 1,5 cm brede strimler, og krydr med lidt salt. Bland rasp sammen med chiafrø og lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde) og til sidst i chia/raspblandingen. Friter fileterne i rigeligt neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

granatæble
Anretning:

Som vist på billedet - drys med de hakkede ristede hasselnødder og granatæblekerner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?