0
Goujons af skærisingfileter stegt med chiafrø dertil grønkål, løg og tranebær

Goujons af skærisingfileter stegt med chiafrø dertil grønkål, løg og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Hasselnødder

Fremgangsmåde

Grønkål: Pluk bladene af kålen, og skyl dem grundigt i 2 hold koldt vand. Dræn i en salatslynge. Skræl og snit løg fint. Pil og finthak hvidløg. Rist hvidløg på en pande i mediumvarm olivenolie, til de begynder at blive gyldne og sprøde uden at branke. Tilsæt de fintsnittede løg og en klump frisk smør. Sauter løgene, til de også begynder at tage farve uden at branke. Drys med salt, tilsæt det ordnede grønkål og sauter igennem i 2-3 minutter. Smag til med salt og masser af sort peber.

Kartofler: Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt, og kog dem i vand med godt med salt i 15-18 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys evt. med lidt godt salt oven på.

Fisk: Skær hver filet på den lange led i ca. 1,5 cm brede strimler og krydr med lidt salt. Bland rasp sammen med chiafrø og lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde) og til sidst i chia/raspblandingen. Friter fileterne i rigeligt neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Anretning: Som vist på billedet - drys med de hakkede hasselnødder og tranebær.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?