0
Goujons (panerede strimler) af glashvar med parmesanrasp

Goujons (panerede strimler) af glashvar med parmesanrasp

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skær hver filet diagonalt i ca. 1 cm brede strimler og krydr med lidt salt. Bland rasp sammen med revet parmesanost, cayennepeber, sød paprika og fint salt. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i parmesanblandingen. Fritér dem i olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Salat: Pluk brøndkarse og dild. Soigner salaten og skær den i mundrette bidder. Skyl det hele godt - slyng i en salatslynge og vend det hele sammen med et par skefulde vinaigre - tilføj tynde ringe af rødløg.

Anretning: Anret på store tallerkener - først en bunke goujons, ovenpå den plukkede og marinerede salat og dertil citronbåde.

Spis godt brød til - og evt. nykogte kartofler med lidt smør/olivenolie og friske krydderurter. Et fif til kartoflerne er at rive lidt citronskal (fra usprøjtet citron) over, lige inden du serverer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?