0

Gourmetrejer med basmatiris, grøntsager og grøn karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rejer: Pil rejerne (se video ovenover) og vend dem med en smule limesaft, salt og peber.

Ris: Skyl risene under den lunkne hane til de ikke længere farver vandet hvidt. Kom dem i en gryde med 4 dl lunkent vand og kog dem møre, 15-20 min. Rør forsigtigt lidt salt i.

Sauce: Kom kokosmælk, fond og karrypasta i en kasserolle og kog det sammen 5 min. Smag til med salt, soja eller fiskesauce.

Grønt: Rens alle grøntsagerne og skær dem i ensartede strimler, skiver og stykker. Varm lidt olie op i en dyb pande og sauter først gulerødder, forårsløg og champignoner 2-3 min. Kom peberfrugt og sukkerærter ved og sauter yderligere 2 min. til farverne er helt klare og grøntsagerne er "sprødmøre". Krydr med lidt salt og peber.

Anretning: Kom risene på et fladt fad og form dem til et fladt "krater". Læg rejerne ned i krateret og anret grøntsagerne på ydersiden af risene. Hæld forsigtigt saucen over risene, pynt med et par limebåde og drys med friskhakket koriander. Server straks!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.