Rejer: Pil rejerne (se video ovenover) og vend dem med en smule limesaft, salt og peber.
Ris: Skyl risene under den lunkne hane til de ikke længere farver vandet hvidt. Kom dem i en gryde med 4 dl lunkent vand og kog dem møre, 15-20 min. Rør forsigtigt lidt salt i.
Sauce: Kom kokosmælk, fond og karrypasta i en kasserolle og kog det sammen 5 min. Smag til med salt, soja eller fiskesauce.
Grønt: Rens alle grøntsagerne og skær dem i ensartede strimler, skiver og stykker. Varm lidt olie op i en dyb pande og sauter først gulerødder, forårsløg og champignoner 2-3 min. Kom peberfrugt og sukkerærter ved og sauter yderligere 2 min. til farverne er helt klare og grøntsagerne er "sprødmøre". Krydr med lidt salt og peber.
Anretning: Kom risene på et fladt fad og form dem til et fladt "krater". Læg rejerne ned i krateret og anret grøntsagerne på ydersiden af risene. Hæld forsigtigt saucen over risene, pynt med et par limebåde og drys med friskhakket koriander. Server straks!
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.
Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.
Kommentarer og forslag til opskriften