Mayo: Rør mayonnaisen med fintrevet citronskal og citronsaft efter smag og krydr med lidt salt og (hvid) peber.
Asparges: Skræl aspargeserne fra lige under hovedet og ned mod roden og bræk den træede ende af. Er de tykke, flækkes de en gang på langs. Pisk valnøddeolie, 1 spsk. neutral olie, balsamico, honning, salt og peber sammen og smag til. Rist aspargeserne 5 min. i lidt olie, uden de tager for meget farve. Hæld dressingen over og lad det lige nå kogepunktet. Kom det hele i et fad, vend 15 blade strimlet basilikum og hakkede valnødder i og lad det trække på køkkenbordet – serveres lun.
Salat: Halver tomaterne, fjern blomst og kerner og skær kødet i helt små tern. Hak oliven, skalotteløg og resten af basilikummen fint. Rør det hele sammen med lidt olie og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad det samle sig 10 min.
Server rejerne som de er med tilbehøret, salatblade og masser af godt italiensk brød til.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
Kommentarer og forslag til opskriften