Salat: Rist baconen sprød på en tør pande og dryp den godt af på fedtsugende papir. Skyl salaterne og slyng dem tørre. Skær dem i strimler og bred dem ud på et fladt fad. Skær skrællen af grapefrugterne og snit kødsegmenterne fri med en skarp kniv. Halver avokadoerne, fjern skal og sten og skær kødet i store tern. Anret grapefrugt, avokadotern og bacon på salaten. Pisk olie, citronsaft og -skal, honning, sennep og dild og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten og server straks med de kogte gourmetrejer, godt groft brød og fx aïoli (se nedenfor) til.
Aïoli
1 past. æggeblomme
1 tsk. citronsaft
¼ tsk. salt
1 dl rapsolie
1-2 fed hvidløg
Alt skal have stuetemperatur inden start. Pisk æggeblomme, citronsaft og salt godt sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen til en tyk og cremet mayonnaise opstår. Rør presset hvidløg i efter temperament og smag til med citronsaft og salt.
Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.
Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.
Kommentarer og forslag til opskriften