0
Græsk gris i pita med tzatziki
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
dildhjertesalatagurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Klargøring
  1. Agurken skylles og deles i fire på den lange led og skæres i supertynde skiver.

  2. Yoghurten smages til med så meget finthakket hvidløg, som man har lyst til, samt salt, peber og omkring 1/2 spsk olivenolie pr. person.

  3. Dilden skylles og hakkes fint.  

  4. Vend agurk og dild ned i yoghurten og lad Tzatzikien stå og trække til I skal spise.

  5. Salaten plukkes ud i blade, skylles, slynges tør og rives i mindre stykker med fingrene.

  6. Tomaterne skylles og skæres i skiver.

  7. Anret salat og tomat på en tallerken/et fad og dryp med olivenolie, salt og peber.
skinkekød i strimlerstore pita / somunmezze krydderi
10 min.
Kød og pita
  1. Tænd ovnen på 200 grader - til at varme pitabrødene i .

  2. Kødet steges lynhurtigt på en meget hed pande. Hvis du laver mad til fire eller fem, skal det måske gøres af to omgange, for at kødet ikke "koger" på panden.
    Kødet er meget fedtfattigt, så det er vigtigt at det får meget høj varme i kortest mulig tid, for ikke at blive tørt.

  3. Vend Mezzekrydderiet ned til kødet og hæld det over i en serveringsskål.

  4. Pitaerne lunes
30 min.
Anretning

Anret pita, salaten, tzatziken og kødet i skåle og fade, og lav saml-selv ved bordet.  Sæt evt. chillisauce på bordet også, til dem der vil have det ekstra stærkt.

 

 

 

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?