0
Græsk gris i pita med tzatziki
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
dildhjertesalatagurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Klargøring
  1. Agurken skylles og deles i fire på den lange led og skæres i supertynde skiver.

  2. Yoghurten smages til med så meget finthakket hvidløg, som man har lyst til, samt salt, peber og omkring 1/2 spsk olivenolie pr. person.

  3. Dilden skylles og hakkes fint.  

  4. Vend agurk og dild ned i yoghurten og lad Tzatzikien stå og trække til I skal spise.

  5. Salaten plukkes ud i blade, skylles, slynges tør og rives i mindre stykker med fingrene.

  6. Tomaterne skylles og skæres i skiver.

  7. Anret salat og tomat på en tallerken/et fad og dryp med olivenolie, salt og peber.
skinkekød i strimlerstore pita / somunmezze krydderi
10 min.
Kød og pita
  1. Tænd ovnen på 200 grader - til at varme pitabrødene i .

  2. Kødet steges lynhurtigt på en meget hed pande. Hvis du laver mad til fire eller fem, skal det måske gøres af to omgange, for at kødet ikke "koger" på panden.
    Kødet er meget fedtfattigt, så det er vigtigt at det får meget høj varme i kortest mulig tid, for ikke at blive tørt.

  3. Vend Mezzekrydderiet ned til kødet og hæld det over i en serveringsskål.

  4. Pitaerne lunes
30 min.
Anretning

Anret pita, salaten, tzatziken og kødet i skåle og fade, og lav saml-selv ved bordet.  Sæt evt. chillisauce på bordet også, til dem der vil have det ekstra stærkt.

 

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.