0
Græsk sheetpan middag
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 240 grader varmluft med en eller to bageplader indeni.
  2. Kartoflerne skæres ud i både, vendes i olie, lægges spredt ud i en bradepande på bagepapir og sættes i ovnen.
  3. Halvdelen af løget og peberfrugten hakkes meget fint og blandes i den hakkede gris sammen med salt, peber og nice meatball-krydderiet (obs på antal g) Tilsæt evt. et æg og en spsk. rasp. 
    Ælt farsen grundigt og form to stk flade ”hakkebøffer” pr. person.  Med en kniv hakkes først den ene vej og derefter den anden vej på de formede bøffer så de får et tydeligt gitter-mønster på overfladen.
  4. Bøfferne pensles grundigt med olie og placeres ind imellem kartoflerne sammen med de små tomater på bagepladen og sættes tilbage i ovnen.
    Det er meget vigtigt at alt ligger i et enkelt lag og ikke rører ved hinanden. Hvis der mangler plads fordeles kartoflerne, tomaterne og kødet på to bageplader.
  5. Grillen tændes og bøfferne steges 10-15 minutter midt i ovnen.  Vend kartoflerne undervejs.
  6. Resten af peberfrugten, løget og agurken snittes i fine skiver og anrettes på en fladt fad.  Drys med lidt salt, sukker og peber.  Fetaen ”nuldres” over salaten og der dryppes med lidt god olie og eddike ( balsamico, æbleeddike ell.) 
Anretning

Anret bøfferne på tallerkner med de bagte tomater, kartoflerne og den friske salat.

 

Nice meatball spice-krydderiet indeholder: fennikelfrø, sort peber, koriander, oregano, løgpulver, hvidløgspulver, paprikaflager, urteboullion.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?