0
Græskarrisotto med bagte pastinakker, citron og rucola

Græskarrisotto med bagte pastinakker, citron og rucola

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft i god tid.

pastinakkergræskarkerner
1 min.
Bag pastinakker

Start med at skrælle pastinakkerne. Halver dem på langs og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskværnet sort peber. Bag i ovnen til de er møre og har taget farve - ca. 25 min.

5 min. inden servering lægger du græskarkernerne ind ved siden af pastinakker og lader dem riste med i ovnen.

risottorishvidløghokkaido græskar
5 min.
Start risottoen

Skræl hvidløget og hak det fint med en skarp kniv. Skær græskarret i små tern på ca. 1x1 cm - behold bare skrællen på. Kom 4 dl vand pr. person i en gryde eller elkedel og kog det op.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløget og græskartern uden at de tager farve. Når græskar begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal ris og græskar småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. Det skal blot stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte mere varmt vand løbende.

citronolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Lav dressing

Imens risottoen simrer kan du piske en dressing til rucola og pastinakker.

Riv citronen fint og læg den revne skal til side til senere.

Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, lidt salt og friskværnet peber. Du skal bruge ca. 1 spsk færdig marinade pr kuvert.

citronparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og riv osten fint ned i. 

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Risottoen skal være temmelig flydende og bestemt ikke tyk som risengrød. Smag risottoen til med fintrevet citronskal, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske. Læg låg over panden, og lad den trække 5 min.

30 min.
Anretning

Vend rucola med dressingen.

Anret risottoen i en dyb tallerken med græskarkerner ovenpå. Anret pastinakkerne på en sidetallerken med rucola og evt overskydende dressing henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?