Skyl græskarret grundigt og fjern evt. urenheder, men du behøver ikke skrælle det.
Halver græskarret og skær det ud i grove firkanter.
Pil hvidløgene og hak dem groft.
Sauter græskar og hvidløg af i en god sjat olivenolie i en stor gryde. Pas på at det ikke tager for meget farve. Tilsæt herefter currypasten og dæk det hele med vand. Tilsæt lidt salt og kog til det hele er mørt - ca. 15 min.
Bemærk, du kan selv styre mængden af currypaste alt efter, hvor meget kraft der skal være på smagen.
Fjern urenheder fra svampene og skær dem i tykke skiver.
Skyl æblet og skær det ud i tynde stænger.
Rist valnøddekernerne på en tør pande. Tag dem af og brug panden igen til svampene.
Tilsæt denne gang lidt olie og steg svampene gyldne på begge sider - ca. 3-4 min i alt.
Blend suppen helt lind og cremet med en blender - den skal have konsistens som en tyk purésuppe.
Smag den til en ekstra gang med salt og friskkværnet peber - og evt. mere currypaste.
Anret den rygende varme suppe i en dyb tallerken med valnødder, æbler og svampe oveni - og slut af med en god klat cremefraiche og et par dråber olivenolie!
Velbekomme!
Kundekommentarer ()