Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skylle græskarret grundigt. Du behøver ikke at skrælle det.
Skær græskarret i grove tern.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et stort skud olivenolie eller en god klat smør. Sauter græskarternene i gryden i 3-4 min., til de begynder at tage farve i kanterne. Tilsæt krydderblandingen, og lad den sautere kort med.
Dæk det hele med vand, og lad det simre under låg, til græskarternene er helt møre.
Skyl grønkålen, og rib den af stilkene. Snit den fint med en kniv. Kom den op i en skål, krydr med lidt salt, og knug det godt sammen med hænderne.
Pil appelsinen, og skær den ud i mundrette bidder.
Kom græskarkernerne på en bageplade, og rist dem ca. 4-5 min. til de popper.
Kom det meste af creme fraichen op i gryden med græskar, og blend det hele til en lind, tyk suppe. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
Lun brødene i ovnen 3-4 min.
Anret suppen i en dyb tallerken og kom grønkål, græskarkerner og appelsinstykker op i. Server brødet på siden.
Kom lidt ekstra creme fraiche på toppen, som vist på billedet.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()