0
Græskarsuppe med røget mørbrad, æble og stegte gnocchi

Græskarsuppe med røget mørbrad, æble og stegte gnocchi

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hokkaido græskargræskarkernerrødløg
1 min.
Løg

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl græskarret grundigt og skræl løgene.

Skær løgene i kvarte og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bageplade til de er møre og har taget farve. Ca. 20 min.

5 min. før løgene er færdige drysser du græskarkernerne over og lader dem bage med.

røget grisemørbradgnocchihokkaido græskar
5 min.
Suppe

Halvér græskarret og fjern kernehuset. Skær græskarret i grove tern - du behøver ikke skrælle det.

Skær den røgede mørbrad i små tern.

Find en stor gryde frem og sæt den over ved høj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie og rist gnocchi. Tilsæt gerne en klat smør, hvis du har. Rist gnocchi til de er gyldne og sprøde - ca. 5-6 min. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom dem herefter op i en skål til senere.

Tør gryden ren med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt mere olie og steg mørbraden kort. Kom den op i skålen sammen med gnocchi. Rengør igen, tilsæt nyt olie og sauter så græskarternene uden at de tager farve.  

Krydr med salt og friskkværnet peber og dæk med vand. Kog til ternene er møre - ca. 15 min.

syrligt spiseæblecitron
20 min.
Æble

Skær æblet i små tern.

Riv citronen fint.

30 min.
Anretning

Blend suppen lind med en stavblender og smag til med lidt citronsaft, salt, friskkværnet peber og et godt skud olivenolie.

Drys den revne citronskal henover de bagte løg.

Anret løg, gnocchi, mørbrad og græskarkerner i bunden af en dyb tallerken og kom suppen henover. Drys med æbletern.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.