Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl græskarret grundigt og skræl løgene.
Skær løgene i kvarte og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bageplade til de er møre og har taget farve. Ca. 20 min.
5 min. før løgene er færdige drysser du græskarkernerne over og lader dem bage med.
Halvér græskarret og fjern kernehuset. Skær græskarret i grove tern - du behøver ikke skrælle det.
Skær den røgede mørbrad i små tern.
Find en stor gryde frem og sæt den over ved høj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie og rist gnocchi. Tilsæt gerne en klat smør, hvis du har. Rist gnocchi til de er gyldne og sprøde - ca. 5-6 min. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom dem herefter op i en skål til senere.
Tør gryden ren med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt mere olie og steg mørbraden kort. Kom den op i skålen sammen med gnocchi. Rengør igen, tilsæt nyt olie og sauter så græskarternene uden at de tager farve.
Krydr med salt og friskkværnet peber og dæk med vand. Kog til ternene er møre - ca. 15 min.
Skær æblet i små tern.
Riv citronen fint.
Blend suppen lind med en stavblender og smag til med lidt citronsaft, salt, friskkværnet peber og et godt skud olivenolie.
Drys den revne citronskal henover de bagte løg.
Anret løg, gnocchi, mørbrad og græskarkerner i bunden af en dyb tallerken og kom suppen henover. Drys med æbletern.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()