0
Græske karbonader med grov salat, dildcreme og fladbrød

Græske karbonader med grov salat, dildcreme og fladbrød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekødsalt & pebermezze krydderi
1 min.
Klargøring

Kødet røres sejt med mezze-krydderiet, salt og peber, og formes som karbonader. Vend karbonaderne i mel, hvis du ikke har grov semolina, bruges bare alm. hvedemel.
Karbonaderne steges i 50/50 olie/smør, til de lige er gennemstegte. Grisekødet er meget fedtfattigt, så pas på ikke at give karbonaderne for meget.

 

tomateragurksalatløgcreme frisk 9%dildsalt & peberolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Grøntsager og dip

Agurk, løg og tomater skæres i små firkanter, og blandes sammen i en skål.
Tilsæt 1-2 tsk vineddike og 1 spsk olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber, samt evt. et lille nip sukker.

Dilden skylles, slynges tør, og hakkes fint.
Creme frisk og dild røres sammen, og smages til med salt, peber og evt. en god sjat olivenolie.

Pitabrødene pensles med olivenolie, og ristes eller grilles. Skær pitaerne i kvarte, og hold dem lune.

30 min.
Servering

Karbonaderne anrettes på et fad og gives til salaten, dippen og de lune pitabrød.

~Velbekomme ~

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?