Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Kog ca. 15 min. til de møre.
Kom kødet op i en skål sammen med lidt salt og krydderblandingen. Rør grundigt rundt og form små kødboller. Vent lidt med at stege.
Skær agurken i tern. Riv hvidløget fint med et rivejern.
Skær aubergine i store tern.
Hak skalotteløget fint med en skarp kniv.
Varm en stor pande op ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg auberginetern til de har taget godt med farve på alle sider og er møre - ca. 4-5 min. Krydr med salt og friskværnet sort peber.
Rengør panden fra før, og sæt den over varmen igen. Tilsæt lidt olivenolie, og steg kødbollerne ca. 4-5 min. til de har taget farve på alle sider, og er gennemstegt.
Dræn linserne og vend dem med de stegte aubergine, skalotteløg, agurker og den revne hvidløg. Tilsæt lidt olivenolie, og smag det hele til med salt og friskkværnet sort peber. Anret i en dyb tallerken med kødboller ovenpå, og lidt yoghurt rundt.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()