Rør kødet sammen med halvdelen af krydderiblandingen samt lidt salt. Form til boller på størrelse med bordtennisbolde og steg dem ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie til de er brune og sprøde. Hæld stegefedtet fra. Tilsæt resten af krydderiblandingen og rist det igennem i 30 sekunder. Tilsæt tomater og læg låg på. Lad dem simre i ca. 10 min. Tilsæt græsk yoghurt (gem halvdelen til servering), rør sammen og lad det simre i yderligere 5 min. under låg. Smag til med lidt salt, sukker og lidt citronsaft.
Skær agurkerne i tern på ½ cm. Læg dem i en skål og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 15 min. Hæld væden fra og pres citronsaft i. Vend sammen med finthakket rødløg, lidt sukker, hakket mynte samt skiver af rød chili (mængden af chili afhænger af din ønskede styrke). Smag til med citronsaft og sukker.
Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 minutter.
Som vist på billedet eller i skåle/gryder direkte på bordet. Tilsæt klatter af resten af yoghurten lige før servering.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()