0

Græske oksekødboller keftedes i somun med yoghurt, syrlige agurker & mynte

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekødgræsk linsesuppe krydderigræsk yoghurt, 10%citron
0 min.
Græske oksekødboller keftedes

Rør kødet sammen med halvdelen af krydderiblandingen samt lidt salt. Form til boller på størrelse med bordtennisbolde og steg dem ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie til de er brune og sprøde. Hæld stegefedtet fra. Tilsæt resten af krydderiblandingen og rist det igennem i 30 sekunder. Tilsæt tomater og læg låg på. Lad dem simre i ca. 10 min. Tilsæt græsk yoghurt (gem halvdelen til servering), rør sammen og lad det simre i yderligere 5 min. under låg. Smag til med lidt salt, sukker og lidt citronsaft.

mynterødløgrød chilicitron
10 min.
Syrlige agurker & mynte

Skær agurkerne i tern på ½ cm. Læg dem i en skål og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 15 min. Hæld væden fra og pres citronsaft i. Vend sammen med finthakket rødløg, lidt sukker, hakket mynte samt skiver af rød chili (mængden af chili afhænger af din ønskede styrke). Smag til med citronsaft og sukker.

grove fuldkorns pita / somun
20 min.
Brød:

Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 minutter.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet eller i skåle/gryder direkte på bordet. Tilsæt klatter af resten af yoghurten lige før servering.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?