0
Gratinerede gnocchi og kuller med courgetter, peberfrugt & farmhouse cheddar

Gratinerede gnocchi og kuller med courgetter, peberfrugt & farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomaterrød peberfrugtgrøn courgettebasilikumhvidløgsukker
1 min.
Tomatsauce:

Start med at tænde ovnen på 225 grader.

Skær courgette og peberfrugt i julienne (fine strimler). Brug gerne et mandolinjern. Sauter af i en tykbundet gryde i lidt neutral olie. Pil og fint-hak hvidløget, og sauter det med i et par minutter. Tilsæt flåede tomater og plukket og hakket basilikum. Kog det hele igennem et par minutter, og smag til med salt, peber og en smule sukker.

gnocchi
10 min.
Gnocchi:

Kog de rå gnocchi i rigeligt, saltet vand med lidt olivenolie i 2 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dampe lidt af.

kullerfilet uden skindgnocchiraspsmør
15 min.
Fisk & gnocchi:

Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. person, og krydr med salt og peber. Kom de kogte afdryppede gnocchi i et smurt ildfast fad, og fordel fiskestykkerne omkring. Hæld saucen over fisk og gnocchi, og riv osten over. Drys med rasp, og kom et par klatter smør over. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 minutter.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?