Start med at tænde ovnen på 225 grader.
Skær courgette og peberfrugt i julienne (fine strimler). Brug gerne et mandolinjern. Sauter begge dele af i en tykbundet gryde i lidt neutral olie. Pil og hak hvidløg fint (gem lidt til kødbollerne), og sauter det med i et par minutter. Tilsæt flåede tomater og plukket og hakket basilikum. Kog det hele igennem et par minutter, og smag til med salt, peber og en smule sukker.
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand med lidt olivenolie efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og lad pastaen dampe lidt af.
Rør kødet med salt, krydderimix samt det sidste hvidløg. Rør gerne kødet med et eller 2 æg og lidt rasp, hvis du har, det er ikke strengt nødvendigt. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en lille bordtennisbold, og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
Kom den kogte afdryppede pasta i et smurt ildfast fad, og fordel kødbollerne omkring. Hæld saucen over kødboller og pasta, og vend rundt. Riv osten over. Drys med rasp, og kom et par klatter smør over. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-15 min.
Som vist på billedet.
Velbekomme!
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Foglie d'ulivo er frisk pasta formet som små olivenblade.
Kommentarer og forslag til opskriften