Start med at forvarme ovnen til 220 grader med et stort ildfast fad i, der kan rumme hele retten senere.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over til at koge gnocchier i.
Courgetterne skæres i rustikke, mundrette bidder og hvidløgene hakkes mellemfint. Snit peberfrugterne i fine strimler. Spinaten skylles grundigt og slynges tør. Riv bladene forsigtigt af stilkene på timianen.
Fisken krydres med salt og peber, og foldes sammen til små pakker.
Gnocchier sættes over at koge, mens grøntsagerne steger. De skal bare koge et minuts tid, og er færdige, når de flyder ovenpå vandet.
Sæt en stor pande med olie over ved høj varme og steg hvidløg og peberfrugter et par minutter. Tilsæt courgetter, og lad dem stege til de begynder at brune i kanterne. Tilsæt så timian og lad det stege et minuts tid inden der til sidst tilsættes spinat, som steger indtil spinaten begynder at falde sammen.
Når gnocchierne er færdige, drænes de, og vendes meget forsigtigt ned til grøntsagerne i panden.
Grøntsagerne hældes over i det ildfaste fad, og fisken fordeles henover. Krydr med salt og peber, og fordel mornaysaucen over.
Fadet gratineres i 7-10 min., til fisken lige er gennemvarm, og mornaysaucen bliver gylden.
Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.
Kundekommentarer ()